top of page
Search
Writer's pictureDahua Technology Israel

טכנולוגיה חכמה מחוללת מהפכה בשימור העגורים בסכנת הכחדה קריטית



אדמות ביצות, "כליות כדור הארץ", נחשבות לאחת משלוש המערכות האקולוגיות העיקריות על פני כדור הארץ, יחד עם יערות ואוקיינוסים. אזורי ביצה, המארחים מגוון רחב של מיני צמחים ובעלי חיים יבשתיים ומימיים, משמשים כבית גידול חיוני למיני ציפורים רבים.


אזורי ביצות יפים מול מנופים בסכנת הכחדה קריטית

העגור האדום נחשב כ"אל השטחים הביצים" והוא רגיש מאוד לשינויים סביבתיים. זהו אחד מ-14 מיני ציפורים בסין המסווגים בסכנת הכחדה חמורה, כאשר רק כ-2,000 עגורים בר אדום-כתר נותרו ברחבי העולם. ניטור מיני ציפורים נדירים אלה לא רק מסייע להגנתם היעילה אלא גם משקף שינויים במערכת האקולוגית של היבשה במידה מסוימת.


בסין, בעונות האביב והסתיו, נודדים העגורים האדומים בין אזורי מזרח סין וצפון מזרח סין, מה שדורש מאנשי ניהול שטחי ביצות לבצע את כל ההכנות הנדרשות מראש מדי שנה. נתוני רישום ומעקב (למשל זמן הגעה/יציאה ומספר כולל) ממלאים תפקיד משמעותי בניטור הן של העגורים האדומים והן על המערכת האקולוגית של היבשת. לפיכך, ניטור מיני ציפורים נדירים חיוני לא רק לשימורם אלא גם להבנת השינויים בסביבות האקולוגיות של היבשות.


עגור אדום כתר שנלכד על ידי מצלמת Dahua


מנופים ערניים, להוטים לתצפית משופרת, חכמה יותר

עם זאת, לעגורים האדומים יש ערנות חזקה במיוחד. אפילו בזמן חיפוש מזון או מנוחה, יש לעתים קרובות ציפורים בוגרות המיועדות לעמוד בכוננות, לבצע קריאות אזהרה ולעוף אם מתגלה סכנה כלשהי. לכן, הופך להיות מאתגר עבור אנשי הניטור לצפות בהם מקרוב, שכן הם צריכים לשמור על מרחק של כמה מאות מטרים באמצעות משקפת כדי להימנע מהפרעה לעגורנים.


מגבלות כאלה בתצפית מציבות קשיים במעקב אחר תפוצת האוכלוסייה ופעילותם של עגורים אדומים. כדי להשיג ניטור יעיל וחכם תוך מזעור הפרעות אנושיות, שטחי ביצה רבים נעזרו ב"מומחה עופות" אינטליגנטי.


דאווה: השומר של העגורנים עם טכנולוגיות חכמות

בשנים האחרונות, מערכות זיהוי אינטליגנטיות של עופות יושמו יותר ויותר בניטור שטחי ביצות. Dahua Technology חוקרת באופן פעיל את השילוב של טכנולוגיה ושימור ביצות כדי לתמוך בניטור והגנה על מיני ציפורים על פני שטחים ביצות מרובים.


על ידי שימוש בצילומי וידאו בנקודה גבוהה בשילוב עם אלגוריתמים חכמים לזיהוי עופות, ניתן לזהות ולספור באופן אוטומטי מיני ציפורים נדירים כמו העגור האדום. זה מאפשר לצוות הניטור לגלות ולצפות במיני ציפורים שונים בצורה ברורה ומיידית מבלי להפריע להם. בנוסף, טכניקות כגון הסרת רקע ועיבוד עיוות מתאר עוזרות להפחית את ההפרעות הנגרמות מתנאי תאורה ורקע, ומבטיחות שהצילומים מציגים את המאפיינים המזהים, המיקום והזמן עבור כל ציפור. עם גישה זו, ניתן להשיג רישום נתונים מקיף ומדויק וניתוח תוצאות מבלי להפריע לעגורים האדומים מקרוב.


עגור אדום-כתר שנתפס על ידי אלגוריתמים חכמים לזיהוי ציפורים


עתיד מזהיר יותר למגוון ביולוגי באמצעות ניתוח אינטליגנטי

בנוסף לספירת האוכלוסייה, לקוליות תפקיד מכריע בחקר ציפורים. על ידי שימוש בזיהוי טביעת קול, ניתן לעקוב ולחקור את תפוצת האוכלוסייה של מיני ציפורים נדירות. אזורים רבים הקימו ושיפרו מאגרי מידע של קוליות של עופות, ויצרו בסיס לניטור וניתוח המגוון הביולוגי. מאגרי מידע אלה, בשילוב עם זיהוי ויזואלי, מקוטלגים על מנת לאפשר מחקר וניתוח מקיפים יותר, לייעל את אמצעי השימור בזמן ולשפר תקשורת וחינוך מדעיים דינמיים ומגוונים.


חברת דאווה ממשיכה להעצים את שימור המגוון הביולוגי באמצעות טכנולוגיה. פלטפורמת ה-Dahua AI מאפשרת אימון רציף של אלגוריתמים שעוזר להפחית את מחזור הפיתוח של אלגוריתמי זיהוי עבור מינים ספציפיים. נכון לעכשיו, Dahua פיתחה למעלה מ-800 אלגוריתמים לזיהוי ציפורים, כאשר יותר מ-500 מתמקדים בעופות מים ובציפורים נודדות המאכלסות בעיקר סביבות ביצות. אוסף אלגוריתמים נרחב זה תומך מאוד ותורם למאמצי שימור המגוון הביולוגי ברחבי העולם.




26 views0 comments

Comments


bottom of page